Ile obnizaja tylne sprezyny M5 wzgledem zwyklych seryjnych w E39 ?
Pytam poniewaz chcialbym zamontowa sprezyny H&R , ale ta firma nie robi tylnych sprezyn do M5, tylko przod.
Mozna natomiast zastossowac sprezyny H&R dedykowane do 540 , obnizenie -15mm i tak sie zastanawiam czy bedzie stac tak samo jak seria M5 ? Zalezy mi zeby stala conajmniej tak jak seria M5 albo nizej przy czym zeby byla twardsza.
Informacja o ile obniza seria w M5 wzgledem zwyklej E39 duzo tu powie.
Ciekawe czemu H&R robi tylko przod, jesli nie chcieli obnizac tylu mogli zrobic przeciez sprezyne -00 tylko twardsza. Dziwne.
Macie jakies z tym doswiadczenia ?
sprezyny tyl obnizenie
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Re: sprezyny tyl obnizenie
Sprawdź czy APEX przypadkiem nie robi zestawu lub pisz do mnie w tygodniu na maila. Mogę sprawdzić czy jest zestaw performance do pojazdu, do którego potrzebujesz.
Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pawel_M3GT
Ma ktos moze w swojej M5 tylne prezyny H&R dedykowane do 540 ( HR nie robi do M5 tylu, tylko przednie ) ??
Prosze o foto jak auto siedzi.
U mnie siedzi eibach, ale nie wiem czy do M5 czy 540i, bo koles który załatwił nie potrafił powiedzieć, dla mnie jest ciut za nisko, foty w galerii.Pawel_M3GT pisze:Ma ktos moze w swojej M5 tylne prezyny H&R dedykowane do 540 ( HR nie robi do M5 tylu, tylko przednie ) ??
U Mnie siedzi Eibach przód i tył dedykowany do 540 : nie mają do M5 i leży ładnie ( no może przód troszke za nisko)
Pozdrawiam
Piciu
Pozdrawiam
Piciu
- Pawel_M3GT
Wrzucisz fotke jak tyl siedzi ? Przod to i tak kupie te HR dedykowane do M5 , ale chodzi mi o tyl. Dziekipiciu5M pisze:U Mnie siedzi Eibach przód i tył dedykowany do 540 : nie mają do M5 i leży ładnie ( no może przód troszke za nisko)
Pozdrawiam
Piciu
Eibach zdaje sie ma z tylu -25mm czyli chyba dosc sporo w dol
HR robi tyl -15 , oraz chyba bedzie twardszy od Eibacha.
Eibach nie robi wogole sprezyn do M5 , wiec pewnie masz te do 540.Przemooo pisze:U mnie siedzi eibach, ale nie wiem czy do M5 czy 540i, bo koles który załatwił nie potrafił powiedzieć, dla mnie jest ciut za nisko, foty w galerii.Pawel_M3GT pisze:Ma ktos moze w swojej M5 tylne prezyny H&R dedykowane do 540 ( HR nie robi do M5 tylu, tylko przednie ) ??
Jak mowisz ze -25mm jest za nisko,to wychodzi na to ze HR -15 powinno byc w sam raz